Бистрицький ЗДО ”Гуцулочка” Поляницької сільської ради, Бистриця
Івано-Франківська область, Надвірнянський район

Робота ЗДО в період воєнного стану

УКРАЇНА

Бистрицький заклад дошкільної освіти 

(дитячий садок) "Гуцулочка" Поляницької сільської ради

ІВАНО-ФРАНКІВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗВІТ директора Бистрицького ЗДО «Гуцулочка» з питань діяльності закладу у 2023-2024 навчальному році

Данин звіт складено на підставі наказу відділу освіти , культури , молоді та спорту «Про діяльність ЗДО за 2023-2024 рік»

За основними напрямами діяльності:

-загальна характеристика закладу

-кадрове забезпечення ,методична робота з кадрами, професійна майстерність педагогів

-якість реалізації освітньої програми

-оріанізація харчування, аналіз виконання норм

-матеріально технічна база закладу

-робота медичного персоналу

-моніторинг досягнення дітей старшого дошкільного віку - заходи з запобіганню та протидії булінгу

Бистрицький заклад дошкільної освіти (дитячий садок) «Гуцулочка» Поляницької сільської ради ( надалі - Заклад) здійснює свою господарську діяльність у сфері дошкільної освіти у будівлі за адресою: 78436 с.Бнстриця, вулиця Центр 104Д Надвірнянський район Івано-Франківська область.

Розташований Заклад на самостійній земельній ділянці, площею 0,2000 та. Будівля Закладу - типова, двоповерхова, та відповідає вимогам встановленим чинним законодавством України. Загальна площа приміщень становить 171.5 кв.м.

Заклад дошкільної освіти (дитячий садок) «І уцулочка» здійснює свою

діяльність на 1 та 2 поверсі причинения

Так. v складі займаної плоті будівлі наявні приміщення т наступним цільовим призначенням 2 спальні,. харчоблок . 2 туалетні кімнати, коридор, кабінет директора, кабінет бухгалтера ,сходова, кабінет медичної сестри .

1 складське причинения . веранда Наявне окреме приміщення котельні 13.4 кв. м

Практична потужність Закладу складає 35 місць, функціонує 2 трупи (з них 1 група старшого дошкільного віку -16 дітей, 1 група різновікова -25 дитини). На кожну

групу передбачене окреме гру нове приміщення . До складу групових кімнат входять: роздягальна, прова. спальна та санітарна кімната. Групові кімнати обладнані всім необхідним м'яким та твердим інвентарем відповідно до вимог законодавства.

Заклад повністю відповідає санітарним нормативам , а також вимогам законодавства в сфері забезпечення пожежної, безпеки життєдіяльності, в тому числі безпеки життєдіяльності дітей, охорони праці, а також вимогам будь- яких інших нормативно-правових актів, які прямо чи опосередковано регулюють відносини щодо закладів дошкільної освіти. Закладом забезпечено безперешкодний доступ до будівель, групових приміщень для дітей. Випадків травматизму серед учасників навчально-виховного пронесу в Закладі не було. В групових приміщеннях створені необхідні умови для якісної організації життєдіяльності дітей. Приміщення груп естетично оформлені, затишні, впорядковані меблями відповідно віку дітей, відповідають гігієнічним та санітарним вимог ам, зокрема Санітарному регламенту дошкільних навчальних закладів затвердженої о Наказом МОЗ України.

Заклад освіти є юридичною особою, має свій ідентифікаційний код.

 

 

Всі продукти доставляються до дитячого садка з відповідними документами та посвідченнями якості, зберігаються я коморі згідно Інструкції про організацію харчування та санітарних норм.

Протягом року постійно здійснювався контроль за приготуванням страв. Провели аналіз харчування за 2023-2024 н.рік.

Про. в кін

Ся,і(пормя.і рям)

Фякг.г рам

НіІКГМІЯІПІЯ

но р м

%

Кавовий напій

4

2,4

100,00

Какао

2

2,4

100,00

Олія

9

12,5

89,29

Сік

70

71,2

98,89

Чай

0,2

0,12

100,00

Борошно пшеничне

25

 

1

Кондитерські вироби

15

 

 

Крупи, бобові.макаронні виробні злаки)

45

283,3

94,43

Т

Сметана

10

9,8

98,00

Масло вершкове

21

7,3

97,33

Молокоі молочні продукти)

400

384,2

96,05

Сир твердий

5

5,4

90,00

L _............ _□

Сир кисломолочний

45

48,5

97,00

Риба

45

22,3

92,92

М'ясо,мясопродукт и(свинина)

100

23,2

96,67

« » , -«г.-—«W** W ■ ч ■■■ —                .                                                                ...

Картопля

190

71.5

89.38

 

Овочі

; йо

235.8

 

98.25

k - J

 

Сіль

__  ..... -—....... —- _______ 1

5 .

3

 

100.00

. ....

 

Сухофрч кін _ _____

10

13.2

 

88.00

 

Фрхкти свіжі.пнтрусові

____________

100

155,Я

 

97.38

 

Хліб __________ ________________

40

26,3

 

87.67

 

1 Іукор

45

25

 

100.00

 

Яйця .пптк(2 пткиКОірам)

______ *           ________ J

0.5

0.4

 

100.00

 

Йогурт

 

38

 

76

 

М’ясо т ині ...

 

65,9

 

91,53

 

                 

 

Старша медична сестра- Марчук Мар'яна Володимирівна здійснює:

  • щоденний огляд дітей;
  • стежить за дотриманням санітарно-гігієнічних норм у ЗДО;
  • контролює якість харчування в ЗДО;

-розробляє перспективне меню та картки страв з урахуванням технологій приготування та складає щоденне меню-розкладку;

-робить щоденний підрахунок натуральних норм продуктів;

-здійснює своєчасне придбання вітамінів, медикаментів , комплектує аптечку невідкладної медичної допомоги;

-своєчасно проходить медичний огляд і відповідає за своєчасне проходження медичного огляду інших працівників ЗДО.

-веде документацію з організації контролю харчових продуктів , здоров'я персоналу та дітей.

Педагоги провели моніторинг досягнень дітей старшого дошкільного віку.

печатку і штамп встановленого зразка, бланки з власними реквізитами, реєстраційний рахунок в органах Державного казначейства.

Головною метою закладу освіти є забезпечення реалізації права дитини на здобуття дошкільної освіти, цілісного розвитку дитини, задоволення потреб громадян у нагляді, догляді та оздоровленні дітей, формування необхідних життєвих навичок та готовності продовжувати освіту.

Діяльність закладу освіти спрямована на реалізацію особистісно орієнтованої моделі дошкільної освіти в процесі розв’язання основних завдань дошкільної освіти:

- збереження та зміцнення фізичного, психічного і духовного здоров’я дитини;

виховання у дітей любові до України, шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій Базового компонента дошкільної освіти, забезпечення соціальної адаптації та готовності продовжувати освіту.

Доступність до якісної освіти починається з дошкільного закладу.

Виховання та навчання малюків - головне завдання ЗДО. Воно вирішується на основі нормативних документів, які регламентують діяльність дошкільних закладів, в тому числі освітньою програмою . Колектив дошкільного навчального закладу розвиток своєї діяльності бачить у рості професійної компетентності кожного працівника, взаємодії суспільного та родинного виховання.

Вся діяльність керівника ЗДО «Гуцулочка» була спрямована на створення належних умов для забезпечення повноцінної освітньо - виховної роботи з дітьми.

І               Дошкільний заклад забезпечений кваліфікованими педагогічними

кадрами, які постійно підвищують свій професійний рівень, відвідують курси, методичні об'єднання, займаються самоосвітою.

Колектив закладу складається з 15 працівників (1 -сумісник) .

З них : педагогів- 6; помічників вихователя-2; старша медсестра -1; завгосп-1; бухгалтер-1; кочегари котельні -1; кухар-1; підсобний робітник кухні-1; сторож,двірник-1.

Протягом року педагоги закладу приділяли особливу увагу навчально - виховному процесу: простежувався рівень знань дітей через діагностування програми за всіма розділами.

Р ЛОШЮПьмоМу „'МД' ИПрОДт*                               «х» б>м ПСГЛм.М^МП

ПО&0П гудгшмьо - Г^гтиммпго rvr^ > ПроЬОЛиЛись Особая. М>6Ли *-( допомогли Дітям недопийсь с*«Т>ми ,* <>ve * ft^-иу ц.^пит’. Синоди* Пдоэ», .Дгиь МЦ^РФ, </>»ь литими», *Я|.^.;пЛ., •Літні РОМИГИ*, гПсімь ВОЛОЛІЧ •Моюимг, po»MHw , »ДгнН мт-е*. •АидрійИьяі йомормиц.», йШйдри* Ммиол»л*. *с*м» немфгн. Та багато ці-аам» іан«гь де д'’** ? Пвди-по П(жвда**ъ Працюємо м програмою *У*раінсь*е дошнілля». Пгдя’О'и удосмом*/могут», амкт дошкільної освіти запроваджують принцип псдд’О'^и партнерстві» , що грумтустмя на співпраці дитини , вихователя і

Методична робот? э кадрами проводилась з мстою підвищення фахової мяйгтермос* педагогів . провела консультації:

нимо'и до якості мовлення педагога ;

пг дя'О’1мм< р< гу лювамня виховної ситуації;

ме -одики загартування в умовах дитсадка.

'іроі-гл.-. індив.дуальие консультування педагогів, які тільки приступили до роботи •? орган зуьала роботу у напрямках:

-мі тсдимн рс’комсндац щодо планування осоітньго процесу за програмою * Українське дошкіЛлях

’Показ ор'йн зацій р зних видів ігрової діяльності.

з метою зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази нйьчйльмогс закладу засновником було проведено ремонтні роботи, а саме: повністю замінено огорому, поміняно системне опалення, капітальний ремонт трьох кімнат, заміна електропроводки на другому поверсі , придбано дитячі столики та спльчики. кожною ранку з дітьми проводиться ранкова гімнастика, 2 рази на тиждень - заняття з фізкультури, виготовлено руками батьків та педагогіє нетрадиційне обладнання з фізкультури, яке використовується на заняттях та розвагах з дітьми.

Аналіз захворюваності дітей у році показав, що у порівнянні з минулим роком знидилась кількість захворювань

багато уваги приділніться харчуванню дітей. Меню складається з урахуванням норм харчування, збалансоване, різноманітне. Всі продукти проходить термічну обробку. Перспективне меню складається радою з організації харчування відповідно картотеки страв.

УКРАЇНА

КНСГРНЦЬКИП ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ЦІТЯМІІЙ САДОК) «ГУЦУЛОЧКА» ІЮЛЯІІИЦЬКОІ сільської

РАДИ

ІВАНО-ФРАНКІВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗВІТ директора Бистрицького ЗДО «Гуцулочка» з питань діяльності закладу у 2023-2024 навчальному році

Данин звіт складено на підставі наказу відділу освіти , культури , молоді та спорту «Про діяльність ЗДО за 2023-2024 рік»

За основними напрямами діяльності:

-загальна характеристика закладу

-кадрове забезпечення ,методична робота з кадрами, професійна майстерність педагогів

-якість реалізації освітньої програми

-оріанізація харчування, аналіз виконання норм

-матеріально технічна база закладу

-робота медичного персоналу

-моніторинг досягнення дітей старшого дошкільного віку - заходи з запобіганню та протидії булінгу

Бистрицький заклад дошкільної освіти (дитячий садок) «Гуцулочка» Поляницької сільської ради ( надалі - Заклад) здійснює свою господарську діяльність у сфері дошкільної освіти у будівлі за адресою: 78436 с.Бнстриця, вулиця Центр 104Д Надвірнянський район Івано-Франківська область.

Розташований Заклад на самостійній земельній ділянці, площею 0,2000 та. Будівля Закладу - типова, двоповерхова, та відповідає вимогам встановленим чинним законодавством України. Загальна площа приміщень становить 171.5 кв.м.

Заклад дошкільної освіти (дитячий садок) «І уцулочка» здійснює свою

діяльність на 1 та 2 поверсі причинения

Так. v складі займаної плоті будівлі наявні приміщення т наступним цільовим призначенням 2 спальні,. харчоблок . 2 туалетні кімнати, коридор, кабінет директора, кабінет бухгалтера ,сходова, кабінет медичної сестри .

1 складське причинения . веранда Наявне окреме приміщення котельні 13.4 кв. м

Практична потужність Закладу складає 35 місць, функціонує 2 трупи (з них 1 група старшого дошкільного віку -16 дітей, 1 група різновікова -25 дитини). На кожну

групу передбачене окреме гру нове приміщення . До складу групових кімнат входять: роздягальна, прова. спальна та санітарна кімната. Групові кімнати обладнані всім необхідним м'яким та твердим інвентарем відповідно до вимог законодавства.

Заклад повністю відповідає санітарним нормативам , а також вимогам законодавства в сфері забезпечення пожежної, безпеки життєдіяльності, в тому числі безпеки життєдіяльності дітей, охорони праці, а також вимогам будь- яких інших нормативно-правових актів, які прямо чи опосередковано регулюють відносини щодо закладів дошкільної освіти. Закладом забезпечено безперешкодний доступ до будівель, групових приміщень для дітей. Випадків травматизму серед учасників навчально-виховного пронесу в Закладі не було. В групових приміщеннях створені необхідні умови для якісної організації життєдіяльності дітей. Приміщення груп естетично оформлені, затишні, впорядковані меблями відповідно віку дітей, відповідають гігієнічним та санітарним вимог ам, зокрема Санітарному регламенту дошкільних навчальних закладів затвердженої о Наказом МОЗ України.

Заклад освіти є юридичною особою, має свій ідентифікаційний код.

 

 

Всі продукти доставляються до дитячого садка з відповідними документами та посвідченнями якості, зберігаються я коморі згідно Інструкції про організацію харчування та санітарних норм.

Протягом року постійно здійснювався контроль за приготуванням страв. Провели аналіз харчування за 2023-2024 н.рік.

Про. в кін

Ся,і(пормя.і рям)

Фякг.г рам

НіІКГМІЯІПІЯ

но р м

%

Кавовий напій

4

2,4

100,00

Какао

2

2,4

100,00

Олія

9

12,5

89,29

Сік

70

71,2

98,89

Чай

0,2

0,12

100,00

Борошно пшеничне

25

 

1

Кондитерські вироби

15

 

 

Крупи, бобові.макаронні виробні злаки)

45

283,3

94,43

Т

Сметана

10

9,8

98,00

Масло вершкове

21

7,3

97,33

Молокоі молочні продукти)

400

384,2

96,05

Сир твердий

5

5,4

90,00

L _............ _□

Сир кисломолочний

45

48,5

97,00

Риба

45

22,3

92,92

М'ясо,мясопродукт и(свинина)

100

23,2

96,67

« » , -«г.-—«W** W ■ ч ■■■ —                .                                                                ...

Картопля

190

71.5

89.38

 

Овочі

; йо

235.8

 

98.25

k - J

 

Сіль

__  ..... -—....... —- _______ 1

5 .

3

 

100.00

. ....

 

Сухофрч кін _ _____

10

13.2

 

88.00

 

Фрхкти свіжі.пнтрусові

____________

100

155,Я

 

97.38

 

Хліб __________ ________________

40

26,3

 

87.67

 

1 Іукор

45

25

 

100.00

 

Яйця .пптк(2 пткиКОірам)

______ *           ________ J

0.5

0.4

 

100.00

 

Йогурт

 

38

 

76

 

М’ясо т ині ...

 

65,9

 

91,53

 

                 

 

Старша медична сестра- Марчук Мар'яна Володимирівна здійснює:

  • щоденний огляд дітей;
  • стежить за дотриманням санітарно-гігієнічних норм у ЗДО;
  • контролює якість харчування в ЗДО;

-розробляє перспективне меню та картки страв з урахуванням технологій приготування та складає щоденне меню-розкладку;

-робить щоденний підрахунок натуральних норм продуктів;

-здійснює своєчасне придбання вітамінів, медикаментів , комплектує аптечку невідкладної медичної допомоги;

-своєчасно проходить медичний огляд і відповідає за своєчасне проходження медичного огляду інших працівників ЗДО.

-веде документацію з організації контролю харчових продуктів , здоров'я персоналу та дітей.

Педагоги провели моніторинг досягнень дітей старшого дошкільного віку.

печатку і штамп встановленого зразка, бланки з власними реквізитами, реєстраційний рахунок в органах Державного казначейства.

Головною метою закладу освіти є забезпечення реалізації права дитини на здобуття дошкільної освіти, цілісного розвитку дитини, задоволення потреб громадян у нагляді, догляді та оздоровленні дітей, формування необхідних життєвих навичок та готовності продовжувати освіту.

Діяльність закладу освіти спрямована на реалізацію особистісно орієнтованої моделі дошкільної освіти в процесі розв’язання основних завдань дошкільної освіти:

- збереження та зміцнення фізичного, психічного і духовного здоров’я дитини;

виховання у дітей любові до України, шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій Базового компонента дошкільної освіти, забезпечення соціальної адаптації та готовності продовжувати освіту.

Доступність до якісної освіти починається з дошкільного закладу.

Виховання та навчання малюків - головне завдання ЗДО. Воно вирішується на основі нормативних документів, які регламентують діяльність дошкільних закладів, в тому числі освітньою програмою . Колектив дошкільного навчального закладу розвиток своєї діяльності бачить у рості професійної компетентності кожного працівника, взаємодії суспільного та родинного виховання.

Вся діяльність керівника ЗДО «Гуцулочка» була спрямована на створення належних умов для забезпечення повноцінної освітньо - виховної роботи з дітьми.

І               Дошкільний заклад забезпечений кваліфікованими педагогічними

кадрами, які постійно підвищують свій професійний рівень, відвідують курси, методичні об'єднання, займаються самоосвітою.

Колектив закладу складається з 15 працівників (1 -сумісник) .

З них : педагогів- 6; помічників вихователя-2; старша медсестра -1; завгосп-1; бухгалтер-1; кочегари котельні -1; кухар-1; підсобний робітник кухні-1; сторож,двірник-1.

Протягом року педагоги закладу приділяли особливу увагу навчально - виховному процесу: простежувався рівень знань дітей через діагностування програми за всіма розділами.

Р ЛОШЮПьмоМу „'МД' ИПрОДт*                               «х» б>м ПСГЛм.М^МП

ПО&0П гудгшмьо - Г^гтиммпго rvr^ > ПроЬОЛиЛись Особая. М>6Ли *-( допомогли Дітям недопийсь с*«Т>ми ,* <>ve * ft^-иу ц.^пит’. Синоди* Пдоэ», .Дгиь МЦ^РФ, </>»ь литими», *Я|.^.;пЛ., •Літні РОМИГИ*, гПсімь ВОЛОЛІЧ •Моюимг, po»MHw , »ДгнН мт-е*. •АидрійИьяі йомормиц.», йШйдри* Ммиол»л*. *с*м» немфгн. Та багато ці-аам» іан«гь де д'’** ? Пвди-по П(жвда**ъ Працюємо м програмою *У*раінсь*е дошнілля». Пгдя’О'и удосмом*/могут», амкт дошкільної освіти запроваджують принцип псдд’О'^и партнерстві» , що грумтустмя на співпраці дитини , вихователя і

Методична робот? э кадрами проводилась з мстою підвищення фахової мяйгтермос* педагогів . провела консультації:

нимо'и до якості мовлення педагога ;

пг дя'О’1мм< р< гу лювамня виховної ситуації;

ме -одики загартування в умовах дитсадка.

'іроі-гл.-. індив.дуальие консультування педагогів, які тільки приступили до роботи •? орган зуьала роботу у напрямках:

-мі тсдимн рс’комсндац щодо планування осоітньго процесу за програмою * Українське дошкіЛлях

’Показ ор'йн зацій р зних видів ігрової діяльності.

з метою зміцнення та модернізації матеріально-технічної бази нйьчйльмогс закладу засновником було проведено ремонтні роботи, а саме: повністю замінено огорому, поміняно системне опалення, капітальний ремонт трьох кімнат, заміна електропроводки на другому поверсі , придбано дитячі столики та спльчики. кожною ранку з дітьми проводиться ранкова гімнастика, 2 рази на тиждень - заняття з фізкультури, виготовлено руками батьків та педагогіє нетрадиційне обладнання з фізкультури, яке використовується на заняттях та розвагах з дітьми.

Аналіз захворюваності дітей у році показав, що у порівнянні з минулим роком знидилась кількість захворювань

багато уваги приділніться харчуванню дітей. Меню складається з урахуванням норм харчування, збалансоване, різноманітне. Всі продукти проходить термічну обробку. Перспективне меню складається радою з організації харчування відповідно картотеки страв.

Логін: *

Пароль: *